marți, 4 aprilie 2017

Fursecuri cu nuca si gem de prune - de post



Ador combinatia de nuci cu gem de prune, fapt pentru care am pregatit aceste fursecuri. 


  • INGREDIENTE:
  • 200 g faina
  • 50 g nuci macinate
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g ulei
  • 80 ml apa/lapte de soia
  • 80 g zahar tos
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • gem de prune sau de care va place
  • zahar pudra (optional)
MOD DE PREPARARE:


  • Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. 



  • Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu prea groasa, de aprox. 5 mm grosime, apoi il decupam cu formele dorite. 
  • Eu am facut si cateva fursecuri simple, fara gem. Pe cele pe care le-am umplut cu gem, le-am taiat cu forme de marimi diferite, ca sa iasa acel model decupat in interior.
  • Daca vreti sa le umpleti pe toate cu gem, decupati 1/2 din aluat cu forme pline, iar restul de aluat cu forme decupate in interior. 
  • In cazul meu, inimioare pline si inimioare decupate in interior. 
  • Tapetam o tava cu hartie de copt si punem fursecurile. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini. 


  • Le scoatem din cuptor, le lasam la racit apoi le umplem cu gemul dorit. Le pudram cu zahar pudra si le servim.
  • Le pastram in cutii inchise cu capac.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com