joi, 1 decembrie 2016

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post



Un tort simplu, dar de efect! Pentru ca ieri a fost Sf. Andrei, nu puteam sa nu ma prezint cu un tortulet, nu? :)) Astazi va invit, macar virtual, la o felie de tort. L-am facut de post, ca sa poata manca toata lumea. 

Ideea de aranjare a biscuitilor am vazut-o mai demult pe un site strain si mi-a placut mult.

PS: Va multumesc tuturor pentru urarile facute ieri! 

  • INGREDIENTE:

  • aprox. 32 de biscuiti (Petit Beurre am folosit eu, aveti grija sa nu aiba la ingrediente unt daca il faceti de post)
  • 750 ml lapte de soia cu cacao
  • 6 linguri amidon
  • 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 3 linguri de cacao(daca nu aveti lapte de soia cu cacao, adaugati 4 linguri de cacao)
  • 1 fiola esenta de rom
  • cca. 50-60 g nuci prajite
  • 5-6 linguri zahar pentru caramelizat
MOD DE PREPARARE:


Crema:
  • Intr-o craticioara amestecati amidonul cu zaharul tos+pudra(cele 6 linguri zahar tos+1 lingura zahar pudra) si cacaua. 

  • Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase. 

  • Puneti oala pe foc mic si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. 

  • La final adaugati esenta de rom.

  • Acoperiti crema cu folie alimentara ca sa nu se formeze acea cojita deasupra, apoi lasati sa se raceasca. 

  • Intre timp puneti nucile intr-o tigaie(nu o ungeti cu nimic) si le prajiti la foc mic timp de cateva minute. Le lasati la racit. 

  • In alta oala puneti zaharul(cele 5-6 linguri pentru caramel) si il lasati la caramelizat, pana cand capata culoarea chihlimbarului.

  • Cand zaharul este topit complet si caramelizat, adaugati nucile si amestecati. Turnati nucile caramelizate pe o bucata de hartie de copt si le lasati la racit.

Asamblare:
  • Umpleti biscuitii cu crema de ciocolata racita. Formati prima data un turnulet de 4-5 biscuiti cu crema intre ei, apoi rasturnati turnuletul pe platou si continuati sa lipiti biscuitii cu crema. Pentru ca tortul sa aiba aspectul din imagini, biscuitii trebuie sa fie pusi perpendicular pe platou. 



  • Dupa ce terminati de lipit biscuitii, imbracati tortul intr-un strat de crema. 


  • La final adaugati nucile caramelizate zdrobite. 

  • Eu am pus nucile caramelizate intr-o punga si le-am zdrobit cu sucitorul. 
  • Din toata cantitatea de crema mie mi-au iesit 2 tortulete. Unul cu aprox. 24 biscuiti, iar celalalt un mini tortulet cu 8 biscuiti. 
  • Il lasati la frigider cateva ore, pentru a se inmuia biscuitii, apoi il taiati.
  • Aveti grija sa taiati felii oblice, ca sa va iasa aspectul din imagini. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Hi There, I am

footer logo

Vegis

SLIDE1

elefant.ro%20

Te astept si pe Facebook!

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Fursecuri crapate cu nuca

Atat de fragede incat ti se topesc in gura!  Pentru aceasta reteta r ecomand sa se foloseasca un zahar pudra de calitate ...

Faceți căutări pe acest blog

Follow Me

Blogger templates

on

ABOUT ME

Hello! We’re Fenix Creative Photo Studio

Advertisement

Instagram

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Blogroll

About

on

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Etichete

Popular Posts

Popular Posts

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com