marți, 7 iunie 2016

Tort cu 3 feluri de ciocolata


Demult aveam in plan acest tort si acum i-a venit randul. La inceput mi-a atras atentia eleganta sa, iar la gandul ca are 3 feluri de ciocolata nu cred ca ii poate rezista cineva. L-am pregatit de ziua de nume a iubitului, mai exact de Sf. Cosntantin si Elena. 
Pentru cei care sunt innebuniti dupa ciocolata, acesta cred ca e desertul ideal. Eu sunt mai mult cu dulciurile mai usoare, care contin creme, fructe, sirop...dar pot sa spun ca acest tort m-a surprins placut. Este un tort fin, consistent si nu se face foarte greu, insa necesita destul de mult timp.
Daca respectati toti pasii retetei cu siguranta o sa va iasa perfect!
Desi in majoritatea retetelor pe care le-am vazut blatul nu este insiropat, eu i-am adaugat si sirop. Este la alegerea voastra daca vreti sa insiropati blatul.
Zic sa incepem...

Ingrediente(pentru o tava cu diametrul de 22cm):
Blat:
  • 85 g unt moale
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 65 g faina
  • 65 g zahar brun
  • 65 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
Crema de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie(eu am folosit Schogetten)
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
Crema de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
Crema de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
Sirop:
  • 150 ml apa
  • esenta rom
  • zahar
Decor:
  • cacao
  • bomboane de ciocolata
  • ciocolata razuita


Blat:
  • Blatul meu a iesit cam sfaramicios, voi puteti alege o alta varianta de blat de cacao, daca nu, trebuie sa aveti grija cum il manevrati:)) si cum il dezlipiti de hartia de copt.
  • Va recomand sa folositi si o tava cu inel detasabil.
  • Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma.

  • In alt bol mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. 

  • Intr-un alt vas amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.



  • Daca vi se pare prea groasa compozitia de faina, adaugati 1-2 linguri din spuma de albusuri pentru a se mixa mai bine.
  • Adaugam restul de spuma de albusuri in compozitia anterioara si amestecam cu o lingura de lemn pana la incorporarea completa.

  • Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata.
  • Il lasam la racit si ne apucam de creme.



Crema de ciocolata amaruie:
  • Toata frisca lichida care trebuie batuta pentru cele 3 creme, adica 450 de ml in total, am mixat-o intr-un bol si am dat-o la frigider. Asta ca sa nu mixati in mai multe boluri sau de mai multe ori. Inainte de a o folosi o impartiti in 3 parti egale.

  • Amestecam gelatina cu apa si o lasam 10 minute la hidratat.
  • Intr-un vas punem frisca lichida(150 ml) si dam vasul pe foc mic pana cand frisca se infierbanta bine(aveti grija sa NU inceapa sa fiarba).
  • Adaugam ciocolata amaruie in frisca si amestecam bine pana cand aceasta se topeste complet. Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam 5 minute la racorit. Adaugam acum gelatina si amestecam pana cand aceasta se dizolva.

  • Lasam crema la racit la temperatura camerei, apoi adaugam 1/3 din cantitatea de frisca batuta si amestecam bine. Aceasta va fi prima crema pe care o vom adauga peste blat.

  • La fel procedam si pentru celelalte 2 creme, cea de ciocolata cu lapte si cea alba.
Asamblare:
  • Pe un platou punem blatul, iar in jurul sau adaugam inelul detasabil tapetat cu hartie de copt.
  • Intr-o cana amestecam apa, esenta de rom si zahar dupa gust.
  • Insiropam blatul, apoi adaugam crema de ciocolata neagra si dam tava la frigider pentru aprox. 20-30 de minute pana cand crema se intareste putin.
  • Scoatem tava din frigider si adaugam crema de ciocolata cu lapte, apoi dam la frigider tot pentru 20-30 de minute. 
  • Dupa acest timp adaugam si crema de ciocolata alba si lasam tortul la frigider pentru cateva ore.

  • Dupa ce acesta s-a racit complet, se inlatura inelul detasabil si hartia de copt, apoi se decoreaza dupa plac.
  • Eu l-am decorat cu cacao, bomboane de ciocolata si ciocolata razuita.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com