duminică, 10 aprilie 2016

Negresa pufoasa de post


O suuuuper pufosenie de negresa. Nu e de trecut cu vederea, neaparat sa o incercati si voi. 

Eu am ramas fidela acestei retete pentru ca mi se pare o consistenta deosebita. Nu e nici prea uscata, cum s-a intamplat sa fie la unele retete, dar nici prea umeda. E perfecta! 

  • Ingrediente(pentru o tava de 23x23cm):
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de apa
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare:
  • Amestecam intr-un bol zaharul, apa, uleiul si esenta de rom.
  • In alt bol amestecam faina, praful de copt si cacaua.

  • Turnam treptat amestecul de faina peste compozitia lichida si mixam usor pana la incorporare(sau amestecam totul cu un tel).


  • Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute, la foc potrivit. Verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam negresa la racit.

  • Dupa ce s-a racit complet o portionam si o servim.
  • Se mai poate servi si cu gem/dulceata. E foarte buna si simpla si cu gem.

Va doresc Pofta Buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com