joi, 7 aprilie 2016

Mucenici moldovenesti II


Stiu ca vremea mucenicilor a trecut, dar cu siguranta puteti testa reteta de aluat si sub alta forma. De data aceasta m-am inspirat din reteta Oanei si au iesit niste mucenici pufosi si deliciosi. Multumesc, draga mea!

Ingrediente:
Aluat(pentru 12 mucenici):
  • 550-600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 varf de cutit de praf de sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar brun
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit
Sirop:
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar brun
  • 1/2 fiola esenta rom
In plus:
  • 1 ou pentru uns
  • cateva linguri de miere
  • cateva linguri nuca macinata

Mod de preparare:


  • Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc caldut aprox. 10 minute.
  • Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta de rom si sarea.
  • Adaugam aceasta compozitie peste maia si amestecam. Adaugam treptat faina si amestecam pana cand aluatul se leaga. Framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.



  • Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul sa creasca la loc cald, aprox. 1 ora.


  • Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 12 bucati. Din fiecare bucata formam un snur subtire pe care il impletim in doua, apoi ii dam forma de 8. Ca snurul sa se impleteasca mai usor, suciti capetele snurului in sensuri opuse, apoi lipiti capetele si veti vedea ca se va impleti mult mai frumos.



  • Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam la crescut la loc cald, aprox. 20 de minute.
  • Dupa acest timp ii ungem cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute, pana cand se rumenesc frumos.



  • Intre timp pregatim siropul: intr-un ibric punem apa si zaharul si dam pe foc pana cand siropul se topeste complet. Dam deoparte si adaugam esenta de rom, apoi lasam la racit.
  • Dupa ce mucenicii sunt gata, scoatem tava din cuptor si ii insiropam cat sunt inca fierbinti.
  • Ii ungem cu miere, apoi presaram nuca macinata.

Va doresc Pofta Buna!



PS pentru carcotasi:))): pentru ca nu mi-au incaput toti mucenicii in aceeasi tava si in poze apar doar 10 bucati, sa stiti ca 2 mucenici i-am copt separat intr-o tava de chec. :P

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com