duminică, 6 martie 2016

Tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata


Cei care au trecut pana acum pe la Ikea cu siguranta stiu prajitura Almondy. De cate ori merg acolo mereu imi iau si o portie din aceasta delicioasa prajitura. Si pentru ca-mi place atat de mult, am incercat sa o reproduc acasa. Sunt mai multe variante ale acestei prajituri. Eu am ales varianta de Almondy Cake with Daim pentru ca aveam o ciocolata Milka Daim din Germania(pe care la noi n-am gasit-o, dar cu siguranta poate fi inlocuita cu orice alta ciocolata care are acel crantz). In locul migdalelor am pus nuci.

  • Ingrediente:
  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar(sau adaugati dupa gust)
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • o ciocolata cu crant maruntita
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • cateva linguri de lapte
Mod de preparare:


Blat:
  • Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare.
  • Impartim compozitia in 2 parti egale.
  • Turnam prima parte din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt(tava mea are diametrul de 26cm) si o dam la cuptor la foc mic pentru aprox. 15 minute. Verificam cu o scobitoare, iar daca este gata, scoatem tava si lasam blatul la racit.
  • La fel procedam si cu cel de-al 2-lea blat.


Crema:

  • Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul(ne folosim de un tel). Adaugam treptat amidonul si amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. 
  • Turnam treptat laptele si amestecam. 
  • Dam oala pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se ingroasa. 
  • La final adaugam esenta de vanilie, inchidem focul si lasam crema la racit.


Asamblare:

  • Pe un platou asezam primul blat, adaugam un strat subtire de crema(aprox. 1/2 din crema), punem al 2-lea blat si acoperim cu restul de crema.



  • Peste crema punem ciocolata maruntita, iar peste ciocolata turnam glazura de ciocolata(pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu cateva linguri de lapte). 


  • Dam tortul la rece pentru cateva ore, apoi il servim.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com