joi, 11 februarie 2016

Tort cu morcovi, crema de vanilie, nuci si ciocolata


Un tort deosebit pe care l-am aromatizat cu esenta de portocale, insa daca va place scortisoara, cu siguranta o puteti adauga.

Ingrediente:
  • Blat (2 foi - tava cu diam. de 22cm):
  • 3 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 90 g unt topit
  • 5 linguri de ulei
  • 300 g morcovi razuiti pe razatoarea mica
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g faina
  • 40 g nuca macinata
  • 1 fiola esenta de portocale sau orice aroma va place
  • Crema vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • cateva linguri de zahar - dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri de zahar(dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 2-3 linguri de lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • ciocolata alba si nuci macinata pentru decor

Crema:
  • Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. 
  • Dam vasul pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie si amestecam. Lasam crema la racit. 

Blat:
  • Ouale le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.

  • Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.


  • Faina o amestecam cu praful de copt si nuca si o adaugam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a mixerului. 


  • Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitie. 

  • Dam tava la cuptor la foc mic- mediu pana cand primul blat este gata, aprox. 20-25 minute.
  • Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit, apoi procedam la fel si cu celalalt blat.


Asamblare:
  • Pe un platou punem primul blat racit, apoi il insiropam(pentru a obtine siropul amestecam apa cu zaharul si esenta), adaugam crema de vanilie rece, apoi al 2-lea blat pe care il insiropam. 

  • Pregatim glazura: topim ciocolata si o amestecam cu laptele(se pune laptele treptat pana cand se leaga cu ciocolata topita).
  • Turnam glazura calda peste tort, apoi il decoram cu ciocolata alba razuita si nuca macinata. Il punem la rece pentru 1-2 ore, apoi il servim.

4 comentarii:

  1. Eu am sa pun si scortisoara pe langa toate astea.Imi place muuuult ce ai facut tu aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca iti place:D....siii m-as bucura si mai mult daca l-ai incerca si mi-ai spune apoi cum ti s-a parut rezultatul. Te puup cu drag!

      Ștergere
  2. N-am facu pana acum, dar arata foarte bine si cred ca e gustos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Laura! Merita sa incerci macar o data o prajitura cu morcovi, sigur o sa-ti placa. :D Pupici

      Ștergere

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com