duminică, 7 februarie 2016

Clatite de post


La fel de delicioase ca si cele cu ou.
M-am inspirat de pe lalena.ro

Ingrediente(pt aprox.10 clatite):
  • 200 g faina
  • 500 ml apa plata sau apa minerala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom sau orice arome va plac
  • 6 linguri de ulei
  • pentru umplut: gem, dulceata.
  • ulei pt prajit

Mod de preparare:

  • Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul.

  • Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

  • La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam.

  • Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins pe foc.
  • Turnam un polonic din compozitie si coacem clatita la foc mediu.

  • Cand marginile s-au rumenit putin, o putem intoarce pe cealalta parte.

  • Clatitele le punem una peste alta, astfel se vor fragezi.
  • La final le umplem cu ce ne place (gem, dulceata, nutella etc.).
Pofta buna!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com