vineri, 19 februarie 2016

Biscuiti digestivi


Foarte foooarte buni acesti biscuitei! Nu ca ii laud:))) dar sigur nu o sa va para rau daca ii incercati. Sunt muuuult mai buni decat cei cumparati, jur pe rosu! :)))) I-am vazut pe blogul codrudepaine.ro si nu le-am putut rezista.

Din ingredientele de mai jos mi-au iesit cca. 20-22 de biscuiti cu diametrul de 6 cm. 

Ingrediente:
  • 100 g faina integrala de grau
  • 100 g tarate de ovaz
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 g zahar brun
  • un praf de sare
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2-3 linguri de lapte sau apa
Mod de preparare:


  • Intr-un bol amestecam faina cu taratele, praful de copt, zaharul si sarea.

  • Adaugam untul taiat cubulete si amestecam compozitia. Adaugam laptele(punem doar 2 linguri, iar daca la final mai este nevoie, mai adaugam o lingura) si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios.



  • Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 25 de minute.
  • Intre timp preincalzim cuptorul, iar pe masa de lucru infainata intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, apoi il decupam cu formele dorite. Eu am folosit un pahar.

  • Tapetam o tava cu hartie de copt si punem biscuitii cu grija.

  • Ii coacem la foc mediu timp de 10-15 minute, pana cand se auresc pe margini. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam la racit apoi ii depozitam intr-o cutie cu capac.
  • Se pastreaza la fel de buni si 4-5 zile, mai mult nu stiu ca s-au evaporat:)).
Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com