duminică, 31 ianuarie 2016

Chifle dulci cu mere si nuci


Bune pentru micul dejun sau de luat la pachet.

Ingrediente(pentru aprox. 20 chifle):
Aluat:
  • cca. 1 kg faina alba
  • 100 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 ou pentru uns chiflele
Umplutura:
  • 5 mere mai mari
  • cateva linguri de zahar, cam 3-4 sau dupa gust
  • 2 pumni de nuci maruntite
Mod de preparare:
Aluat:
  • Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. 

  • Adaugam restul de zahar(100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios.


Umplutura:

  • Curatam merele si le taiem cuburi mici, apoi le amestecam cu zaharul si cu nucile maruntite.





  • Rupem bucatele mici de aluat, formam bilute pe care le aplatizam, iar in centrul lor punem o lingurita de umplutura. Strangem marginile aluatului si formam o biluta.

  • Continuam asa pana cand terminam aluatul si umplutura.
  • Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam bilutele formate.

  • Acoperim tava cu un prosopel si le lasam sa creasca, aprox. 20 de minute.
  • Ungem chiflele cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox. 15 minute, pana cand se rumenesc.




Din aceste cantitati mi-au iesit iesit peste 20 de bucati.
Va doresc Pofta Buna! 



2 comentarii:

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com