miercuri, 9 decembrie 2015

Briose-budinca de paste cu bezea


Reteta am vazut-o pe bucataras.ro si mi-a placut tare mult, asa ca m-am gandit sa o incerc, dar sub forma de briose. 

  • Ingrediente:
  • Pentru briose-budinca(11 bucati):
  • 100 g paste Barilla
  • cca 380 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • un praf sare
Mod de preparare:
  • Punem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet.
  • Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu un praf de sare, apoi turnam treptat 40 g zahar. Mixam galbenusul cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul.

  • Peste pastele fierte, adaugam galbenusul, apoi spuma de albus si amestecam usor.

  • Punem hartiutele de briose in tava speciala, si le umplem cu compozitia obtinuta.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mic-mediu.


Pregatim bezeaua:

  • Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana cand spuma este lucioasa.
  • Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua intr-un pos si ornam fiecare budinca.


  • Dam tava la cuptor la foc mic pentru 5 minute, apoi intredeschidem usa cuptorului si mai lasam pentru inca 20 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si lasam budincile sa se raceasca, apoi le servim.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com