miercuri, 21 octombrie 2015

Prajitura Tosca


O aveam in plan de ceva timp, dar nu m-am apucat de ea pentru ca....sa fiu sincera....nu m-am gandit ca poate fi atat de buna! :))) Ma gandeam....hmmm prajitura cu mac....macul merge la covrigi si alte chestii de astea :))) si am tot amanat-o pana cand a fost ziua unei colege de munca si ne-a adus aceasta prajitura, pregatita de mama ei. Sa va mai spun ca nu ma puteam opri din mancat?:D :))))) atat de frageda si de buna mmmm.......cei care deja au incercat-o cu siguranta stiu ca nu vorbesc prostii. :)))

  • Ingrediente pentru o tava de 26x39cm:
  • Blat:
  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • o cana zahar
  • 5 linguri faina
  • 80 g mac
  • 5 linguri nuca de cocos
  • o lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 50 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • In plus:
  • aprox.200-250 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 ml cafea preparata
Mod de preparare:



  • Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.
Crema:
  • Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine.

  • Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru a nu se forma cocoloase.

  • Punem oala pe foc mic si amestecam incontinuu, pana cand compozitia se ingroasa.
  • Lasam crema cateva minute la racit, apoi adaugam untul si esenta de vanilie.



  • Lasam la racit complet, iar intre timp de ocupam de blat. Dupa ce crema s-a racit complet, se mixeaza frisca si se incorporeaza in crema.
Blat:
  • Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam.
  • Adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, apoi macul si nuca de cocos.
  • Amestecam usor, de jos in sus, pana la incorporare.
  • Tapetam tava cu hartie de copt, turnam blatul, il nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit.




  • Lasam sa se coaca la foc mic pana cand se rumeneste putin deasupra, apoi il lasam la racit.
  • Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul, punem blatul si peste el turnam crema racita complet.


  • Inmuiem rapid biscuitii in cafea si ii asezam peste crema. 

  • Pregatim glazura: punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic.

  • Turnam glazura peste biscuiti, o nivelam si o dam la rece pentru cateva ore.


Pe mine m-a cucerit! Merita sa o incercati! 






2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc, Laura!:-* S-o incerci ca e tare buuuuna, asta daca inca n-ai testat-o! Te pup

      Ștergere

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com