sâmbătă, 11 aprilie 2015

Tort cu nuci si crema ganache


Dragii mei, astazi se implinesc 3 ani de cand am postat prima mea reteta pe blog. Va multumesc tuturor celor care, zi de zi imi calcati pragul acestei casute si imi apreciati retetele. Va multumesc pentru sfaturile si incurajarile primite, fara acestea n-as fi ajuns pana aici. 
Drept multumire, va servesc cu o felie din acest tort pe care l-am pregatit cu drag.

Ingrediente:
Blat (2 foi):
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • o lingura de cacao
  • 1 plic praf de copt

Crema ganache:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de rom


Sirop:

  • aprox.150ml apa
  • 2-3 lingurite zahar
  • esenta de rom
Decor:
  • 100 g ciocolata alba sau cu lapte
  • fulgi de ciocolata
Mod de preparare:





Crema:

  • Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar nu trebuie sa fiarba.
  • Se da deoparte de pe foc, se adauga esenta de rom si ciocolata cu lapte rupta in bucatele, apoi se amesteca pana cand ciocolata se topeste complet. Lasam crema la racit, apoi o dam la congelator pentru 30 de minute si inca 2 ore la frigider. 
  • Scoatem vasul din frigider si mixam crema pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat frisca batuta separat si mixam pana la incorporare.



Blat:
  • Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.




  • Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn. 





  • Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 35-40 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata.


  • Se lasa la racit, apoi se taie in doua parti egale cu un cutit bine ascutit. Trebuie taiat cu grija pentru ca blatul va fi moale si pufos.



Asamblare:
  • Pe un platou punem primul blat si il insiropam (amestecam apa cu zaharul si esenta), adaugam 1/2 din crema si al 2-lea blat pe care il insiropam.





  • Restul de crema il folosim pentru a orna tortul. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o turnam in centrul tortului. La final adaugam fulgii de ciocolata.





6 comentarii:

  1. La multi ani si la cat mai multa inspiratie!
    Ai facut un tort tare frumos si bun!
    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc muuuult, Meri! >:D< Sarbatori frumoase si voua! <3 Pup :-*

      Ștergere
  2. Andaleeee! :))))
    Multi ani inainte, Deyule scump! Tot binele si sanatate iti uram! Ne esti tare draga! Te pupam cu toata puterea :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) uuuh, Laurici drag m-ai facut sa rosesc :"> Aceleasi ganduri frumoase vi le doresc si voua! >:D< Puuupiiiici :-*

      Ștergere

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com