duminică, 26 octombrie 2014

Tort Ecler Dukan


Va era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. 
Sursa de inspiratie a fost site-ul retete-dukan.ro. Eu am mai adus unele modificari, ca de obicei :D
Se consuma in Faza Consolidare, Stabilizare definitiva.

Ingrediente:
  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • indulcitor dupa gust (pudra sau lichid)
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 1 pliculet de ness
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 600 ml lapte degresat 0,1% grasime
  • indulcitor dupa gust
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • indulcitor
  • apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 3 tablete de ciocolata dietetica Sly (25 g x 3)
  • cateva linguri de lapte degresat
Mod de preparare:

  • Incepem cu crema:Punem 500 ml lapte intr-o cratita pe foc mic si adaugam galbenusurile batute cu putin indulcitor, apoi amestecam cu un tel.
  • Intr-un bol separat amestecam amidonul, indulcitorul si laptele ramas (100 ml) pana se formeaza ca o pasta.
  • Adaugam aceasta compozitie peste laptele fierbinte din oala si amestecam cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie si lasam crema la racit.

  • Blat: Batem albusurile spuma impreuna cu indulcitorul, apoi adaugam galbenusurile.
  • Turnam in ploaie laptele praf degresat, taratele de ovaz, nessul, praful de copt si esenta de rom si amestecam usor cu o lingura de lemn.




  • Tapetam tava cu hartie de copt (eu am pus intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam la cuptor pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Se verifica cu o scobitoare daca este gata. La fel procedam si cu a 2-a foaie de blat.

  • Lasam blaturile la racit apoi punem primul blat pe o tava si il insiropam (pt sirop amestecam apa, indulcitor si esenta de rom). Adaugam crema si al 2-lea blat pe care il insiropam. 
  • Glazura:  Topim pe baie de aburi ciocolata si o amestecam cu 2-3 de lapte pana cand se leaga. Turnam glazura peste tort si dam la frigider.








2 comentarii:

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com