miercuri, 20 august 2014

Prajitura cu biscuiti, mere, crema de vanilie si nuci


Zilele trecute aveam pofta de o prajitura cu mere...as fi mancat o placinta cu mere dar fiind foarte cald afara n-aveam chef de stat in bucatarie cu cuptorul deschis, asa ca a trebuit sa gasesc o alta varianta fara coacere.
A iesit o bunatate de prajitura! Pe cuvantul meu! :))) 


Ingrediente:
  • Pt o tava cu diam. 26x39 cm:
  • aprox.400 g biscuiti Petit Beurre
  • 6-7 mere mari
  • 2 linguri ulei
  • 6-7 linguri de zahar
  • Crema vanilie:
  • 700 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cca 130 g nuci
  • 5-6 linguri de zahar pentru caramelizat nucile
Mod de preparare:
  • Pregatim crema de vanilie:
  • Punem 600 ml lapte intr-o oala la foc mic, iar restul de 100 de ml il amestecam intr-un bol cu amidonul si 2 linguri de zahar.
  • Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar (3 linguri) si le amestecam cu laptele de pe foc.
  • Cand laptele este fierbinte adaugam amestecul din bol (lapte+amdion+zahar) si amestecam continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie. Inchidem focul si lasam crema la racit.

  • Merele le curatam si le dam prin razatoarea mare. Le punem intr-o oala pe foc mic, le amestecam cu 6-7 linguri de zahar (sau dupa gust) si uleiul si le lasam cateva minute la calit amestecand in ele din cand in cand. Le lasam la racit.
  • Punem cele 5-6 linguri de zahar intr-o craticioara pe foc mic pana se topeste si se caramelizeaza. Adaugam nucile si amestecam bine astfel incat nucile sa fie acoperite de caramel. Turnam nucile pe o bucata de hartie de copt si le lasam la racit.
  • Dupa ce nucile s-au racit se rup bucati si se pun la blender. Eu le-am lasat foarte putin pentru a nu se macina de tot.

  • Imbracam tava cu folie alimentara si incepem sa asezam biscuitii unul langa altul.
  • Punem un strat de biscuiti, peste biscuiti punem merele, continuam cu al 2lea strat de biscuiti peste care punem crema de vanilie.



  • Peste crema de vanilie punem nucile macinate caramelizate.

  • Se da la rece si se serveste...tot rece :D

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com