joi, 19 iunie 2014

Prajitura KISS cu spuma de capsuni si ciocolata


Va mai amintiti de celebra ciocolatica KISS cu spuma de capsuni si ciocolata pe care o savuram cu multa pofta in copilarie? Ei bine, saptamanile trecute am gasit-o intr-un supermarket din Bucuresti (Mega Image) si n-am rezistat pana nu mi-am luat 2 bucati pe care le-am terminat imediat :)))) Ehhh si daca pofta a revenit in scurt timp, m-am gandit cum sa o potolesc cu o prajiturica facuta in acasa care sa inlocuiasca gustul delicios! :D

Ingrediente:
  • Blat:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa minerala/lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta rom
  • Spuma de capsuni:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • aprox 350 gr capsuni
  • zahar pudra dupa gust
  • Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Decor: capsuni
Mod de preparare:

  • Albusurile le mixam cu praful de sare pana cand se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si apa minerala si continuam sa mixam.
  • Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt si cacaua folosind o spatula. La sfarsit adaugam si esenta de rom.
  • Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem 3 foi intr-o tava de chec. Lasam foile la racit.

Spuma de capsuni:
  • Curatam capsunile de codite si le spalam bine. Le punem la robot impreuna cu zaharul si le mixam. Frisca o mixam bine impreuna cu intaritorul dupa care o amestecam cu piureul de capsuni si o dam la frigider.

Asamblare:
  • Tapetam o tava de chec cu folie alimentara si punem primul blat pe care il insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea zaharului cu apa si esenta de rom.
  • Adaugam jumatate din cantitatea de spuma de capsuni, continuam cu al 2 blat pe care il insiropam, punem si a 2 a jumatate de spuma si terminam cu al 3lea blat pe care il insiropam.
  • Dam tava la frigider pentru minim 1 ora. Rasturnam prajitura pe un platou si indepartam folia alimentara.

  • Topim pe baie de aburi ciocolata si turnam treptat frisca lichida pana ajungem la consistenta dorita. Lasam putin la racit si apoi imbracam prajitura cu glazura. 
  • Ornam cu capsuni.







Un comentariu:

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com