sâmbătă, 3 mai 2014

Tort Fanta Dukan


Din nou vin cu o reteta dietetica pentru cei care sunt la dieta. Reteta o am de pe site-ul pe care probabil il stiti deja www.retete-dukan.ro.

Se consuma in Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

Ingrediente:
  • Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 9 linguri lapte praf degresat
  • indulcitor dupa gust
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml lapte degresat
  • esenta de rom
  • 1-2 linguri indulcitor
  • Crema de branza:
  • 750 gr branza degresata
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • indulcitor dupa gust
  • Budinca de Fanta:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml suc Fanta Zero
  • 1 plic gelatina
  • 3-4 linguri indulcitor
Mod de preparare:



Blat:

  • Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.
  • Adaugam galbenusurile unul cate unul peste albusurile spuma si amestecam cu un tel.
  • Punem pe rand taratele de ovaz si de grau, laptele praf, cacaua, indulcitorul si praful de copt si amestecam incet cu telul.
  • Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt (26 cm diametru) si turnam compozitia obtinuta.





  • Preincalzim cuptorul si lasam tava in cuptor pentru aprox. 25-30 de minute la foc mica pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca si pregatim crema.


Crema:

  • Amestecam branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.


Budinca:

  • Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.
  • Intr-o craticioara punem 600 ml suc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam separat cu praful de budinca si indulcitorul.
  • Cand sucul incepe sa clocoteasca adaugam compozitia obtinuta si amestecam cu telul pana cand compozitia se ingroasa si devine translucida. O dam la o parte, adaugam gelatina si amestecam. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Eu am amestecat in budinca cu telul din cand in cand pentru a nu se forma acea crusta deasupra.



Asamblare:

  • Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara si punem blatul pe care il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam cu siropul pregatit (amestecam laptele degresat cu esenta si indulcitorul).
  • Punem crema de branza peste blat, iar peste aceasta adaugam budinca si dam la frigider pentru cateva ore.




  • Inlaturam folia alimentara si il transferam pe un platou.
  • Se pastreaza la frigider. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com