vineri, 23 mai 2014

Tort Diplomat Dukan



Sursa de inspiratie a fost, ca de obicei, site-ul retete-dukan.ro 
Nu stiu daca acesta ar fi titlul corect al retetei,desi eu am gasit-o cu alt titlu... dar persoana pentru care am pregatit acest tortulet a fost tare incantata de el si a zis ca seamana foarte bine la gust cu prajitura Diplomat :D de la asta si titlul retetei :P sper sa nu sara nimeni in sus :))))

Se consuma in Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

Ingrediente: 
Blat(tava cu diam de 26 cm):
  • 4 oua
  • 4 lg tarate de ovaz
  • 2 lg amidon
  • 6 lg lapte praf degresat
  • 150 g iaurt degresat
  • 1 praf de copt
  • 4 lg indulcitor pudra sau dupa gust
  • Sirop:
  • 50 ml lapte degresat
  • esenta de vanilie
  • indulcitor
  • Crema de cacao:
  • 500 g branza Quark
  • 2 lgt cu varf de cacao
  • indulcitor dupa gust
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml lapte degresat
  • esenta de rom
  • Crema alba:
  • 500 g branza Quark
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml lapte degresat
  • Decor: 1 tableta Sly
Mod de preparare:


Blat:
  • Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma si adaugam pe rand galbenusurile, iaurtul si indulcitorul si mixam la viteza cea mai mica.
  • Adaugam treptat taratele de ovaz, laptele praf degresat, amidonul si praful de copt si mixam la viteza mica pana la incorporare.
  • Tapetam o tava cu inel detasabil cu hartie de copt, turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor la foc mic-mediu pana cand trece testul cu scobitoarea.

  • Cand este gata se lasa la racit apoi se aseaza pe o tava, se pune inelul detasabil al tavii in care l-am copt si se insiropeaza cu siropul pregatit din amestecarea celor 50 ml lapte degresat cu esenta de vanilie si indulcitor.
  • Crema de cacao: Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de aproximativ 10 minute. Incalzim laptele in care vom dizolva gelatina . Restul ingredientelor le amestecam intr-un bol peste care adaugam laptele cu gelatina. Punem aceasta crema peste blat si dam tava la frigider aprox 30 de minute.
  • Crema alba:
    Se pregateste la fel ca cea de cacao.
    Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de aproximativ 10 minute.
    Incalzim laptele in care vom dizolva gelatina . Restul ingredientelor le amestecam intr-un bol peste care adaugam laptele cu gelatina. Punem crema peste cea de cacao si dam la frigider 1-2 ore.
    Se decoreaza cu ciocolata rasa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com