marți, 7 ianuarie 2014

Tort Elegance



Pentru cei ce isi sarbatoresc astazi ziua numelui: La multi ani!
Ideea tortului apartine bucatareselor vesele pe al caror blog am participat la un concurs cu acest tort.
O parte din igrediente le-am schimbat pentru ca nu se putea sa nu-mi pun si eu putin amprenta, nu?:)))
 
Ingrediente:
 
 
Blat (sau pentru 3 foi):
250 gr faina
2 linguri de cacao
1 plic praf de copt
1 ou
1 plic zahar vanilat
175 gr zahar
o cana de 250 ml lapte caldut
90 ml ulei
100 gr ciocolata topita
1 fiola esenta de rom
Crema:
450 ml frisca lichida
Glazura ciocolata:
200 gr ciocolata cu lapte
50 ml frisca lichida
Decoratiuni din ciocolata:
200 gr ciocolata alba
Sirop:
200 ml apa
zahar dupa gust
esenta de rom
 
Mod de preparare:
 
Eu am inceput cu decoratiunile si frisca pentru ca acestea sa fie numai bune de decorat.

Rupem ciocolata alba in bucati, o punem intr-o punga si o scufundam intr-o oala cu apa calda pana cand ciocolata este topita complet.

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Taiem varful pungii si pe hartia de copt realizam figurinele.



Cand am terminat dam tava la frigider pentru ca acestea sa se intareasca bine.


 

Mixam bine frisca timp de cateva minute pana cand se intareste bine si o dam la frigider pana cand pregatim foile.

Blat:

Intr-un bol amestecam faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt.

Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul tos, uleiul si laptele caldut si mixam.

Punem si ciocolata taiata bucatele mici impreuna cu esenta de rom si continuam sa mixam pana la omogenizare.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi.

Tapetam o tava rotunda (26 cm diametru) cu hartie de copt, punem prima parte din compozitie si o dam la cuptor la foc mic pentru aprox 10-15 min. Se verifica cu o scobitoare.

La fel procedam si cu celelalte 2 foi.

Le lasam la racit. Se vor raci imediat.
(Se poate face si un blat din compozitia obtinuta insa nu se va raci la fel de repede ca foile.)

Dupa ce foile s-au racit complet incepem asamblarea tortului.

Punem pe un platou prima foaie de blat, o insiropam cu siropul pregatit din apa, zahar si esenta de rom.

Adaugam un strat de frisca, punem a2a foaie, o insiropam si pe ea, adaugam si ultima foaie de blat pe care o insiropam.

Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca. Mai pastram si putina frisca pentru decor.

Glazura:

Topim la bain-marie ciocolata si turnam treptat frisca lichida amestecand continuu pana cand ciocolata este topita complet.

O dam deoparte si o lasam putin la racit.

Imbracam apoi tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu frisca ramasa si decoratiunile din ciocolata alba.

2 comentarii:

  1. La multi ani !
    Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
    http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, Mimmi! Multumesc de invitatie! Te puup

      Ștergere

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com