joi, 1 august 2013

Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale



De curand am descoperit produsele Sun Food care au ingrediente 100% naturale...si cum zilele acestea se desfasoara concursul "Gatesc sanatos cu Sun Food!", m-am pus pe treaba! Am intrat in cursa si am facut acest desert rapid si racoros, perfect pentru zilele toride. 

Ingrediente:

Blat:
200 gr biscuiti simpli 
2 lingurite de cacao
200 gr unt

Crema:
500 gr branza proaspata de vaci
50 gr unt
4-5 linguri zahar pudra (sau dupa gust)

Jeleu de rosii si portocale:
sucul de la 3 portocale medii
2 linguri zeama de lamaie
4 linguri suc de rosii Sun Food
3 linguri rosii cuburi Sun Food facute piure
4 linguri de zahar
7 gr gelatina

Decor:
trandafirasi din crema de unt (50 gr unt amestecat cu 2 linguri zahar pudra)

Mod de preparare:

Blat:

Biscuitii se maruntesc la robot, se pun intr-un bol, apoi se adauga cacaua.



Untul se topeste la bain marie, se toarna treptat peste biscuitii zdrobiti si se amesteca bine pana se leaga.
Se tapeteaza un vas rotund/dreptunghiular cu folie alimentara, se pun biscuitii, se intind pe toata suprafata vasului si cu o lingura se apasa bine. Se da vasul la frigider pana se pregateste jeleul si crema.

Jeleu:
Gelatina se pune in 100 ml apa rece si se lasa la hidratat 10 minute.
Sucul de portocale se amesteca cu zeama de lamaie, 



sucul de rosii, piureul de rosii si zaharul si se pun intr-un ibric pe foc mic pana ce zaharul se topeste. Se inchide focul, se adauga gelatina, se amesteca pana se incorporeaza totul si se lasa la racit.

Crema:
Untul moale se freaca cu zaharul pudra apoi se adauga branza si se amesteca bine pana se incorporeaza totul.

Scoatem vasul din frigider, adaugam crema si dam inapoi la frigider pana ce se raceste complet si jeleul.

La final turnam incet  jeleul peste branza si dam vasul la rece pentru cateva ore.
Scoatem vasul de la rece, indepartam folia alimentara si cu o forma inimioara de metal decupam prajitura.
Punem inimioarele pe un platou si le ornam cu trandafirasi de unt .



Pofta buna!






4 comentarii:

  1. Interesanta combinatie ai facut la jeleu. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Rocsy :-* a iesit o combinatie dulce acrisoara <3 Multa bafta si tieee!! pupici

      Ștergere
  2. Originala combinatia, superbe inimioare! Bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Liana!! Bafta si tie, acum am vazut ca ai si tu o reteta inscrisa in concurs! pupici

      Ștergere

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com