luni, 20 mai 2013

Tort cu ciocolata, frisca si capsuni







Pentru ca maine sunt sarbatoriti Sfintii Constantin si Elena, dedic acest tort tuturor sarbatoritilor...si in special iubitului meu si surorii mele !

Din ingredientele de mai jos va iesi o pufosenie de tort!


Ingrediente:

Blat:
3 oua
150 gr zahar
100 ml lapte caldut
100 ml ulei
180 gr faina
2 linguri de cacao
1 plic praf de copt
1 varf de cutit de sare
Crema:
350 ml frisca lichida
5 linguri pline de miere
Sirop:
100 ml apa
2 lingurite de zahar
2 lingurite esenta de rom
Decor:
1 ciocolata cu lapte
capsuni
un bol mic rotund (pt forma de cosulet din ciocolata)




Mod de preparare:

Crema:
Prima data pregatim crema de frisca.
Batem la mixer frisca lichida pana se intareste apoi adaugam mierea si continuam a mai mixam la treapta mai mica a mixerului.
Dam frisca la frigider pana la asamblarea tortului.
Ornament cosulet:
Aceasta tehnica am vazut-o mai demult pe youtube si mi-a placut superrr mult! Sper sa va ajute si pe voi!
Se umple un bol mic cu apa si se baga la congelator pana ce apa ingheata bine.
Eu am avut o forma din silicon si s-a desprins usor gheata.
Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-o punga iar punga o introducem in apa calduta pana ce se topeste ciocolata .
Se scoate gheata din frigider si se rastoarna pe un fund de lemn.


Se taie varful pungii de ciocolata si se decoreaza rapid forma de gheata, avand grija sa punem mai multe straturi de ciocolata.Ciocolata se va intari imediat pe forma si se va desprinde usor.


Se da repede cosuletul de ciocolata la congelator pt a se intari bine (trebuie avut grija pt ca la temperatura camerei ciocolata se va inmuia repede, eu primul cosulet l-am ratat si a trebuit sa fac altul...dar na, din greseli invatam:D repetam pana invatam:))) ).
Blatul:
Ouale cu zaharul se bat bine la mixer timp de 2-3 minute.


Apoi se adauga pe rand laptele caldut, uleiul, faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt, se adauga si sarea si se mixeaza la mixer la prima treapta pana se incorporeaza tot.


Tapetam o tava rotunda(diametru 26 cm) cu hartie de copt.
Separam compozitia in 2 parti egale(merge si 3 foi mai subtiri daca vreti mai multe foi) si turnam prima jumatate din compozitie in forma de tort.


Dam la cuptor pt maxim 10 min la foc mediu (se testeaza cu scobitoarea, daca mai e nevoie se mai lasa 1-2 minute).
Scoatem prima foaie din cuptor si o lasam la racit.
La fel procedam si cu a2a foaie.
Foile vor iesi foarte pufoase!
Asamblare:
Pe un platou punem prima foaie, o insiropam cu siropul si adaugam un strat generos de frisca.


Al 2 lea blat il decupam cu diferite forme(eu am avut floricica) iar floricelele din blat ramase le pastram pt decorarea tortului.


Punem si a 2a foaie peste frisca, fara sa apasam, iar in golurile ramase de la flori punem frisca si capsuni.
Se orneaza tortul cu ciocolata topita, iar pe margini se pun floricelele.



Se scoate cosuletul de ciocolata din congelator si se pozitioneaza in mijloc, apoi se umple cu capsuni.






Se savureaza cu mare pofta!!!


2 comentarii:

  1. Imi place foarte mult tortul. Este foarte frumos si delicios.Bravo! La multi ani pentru sarbatoriti >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc tare mult Rocsy >:D< te pup, sa ai o zi frumoasa!

      Ștergere

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com