joi, 18 octombrie 2012

Covrigi polonezi in 2 culori


Nu stiu voi..dar eu una ador acesti covrigi...de obicei pe la patiserii gasim covrigi polonezi cu vanilie...eu insa acum ceva timp gasisem si in aceasta varianta, cu ciocolata...si acum le-a venit randul sa-i executttt:))Reteta originala am gasit-o la Miha, dar cu putine modificari au iesit acesti corigi cu ciocolata si vanilie:D

Ingrediente:
Aluat:
- 100 gr unt
- 250 ml lapte
- 12 gr drojdie uscata
- 3 linguri de zahar
- 1 lingura zahar pudra
- 1/2 lingurita de sare
- 600 gr faina
- Pt aluatul de ciocolata adaugam 3-4 lingurite de Nesquik
Crema de unt:
- 50 gr unt la temperatura camerei
- 1 lingura jumate zahar pudra
Pt uns:
- 1 galbenus
- cateva linguri de lapte
Sirop:
- 200 ml apa
- 4-5 linguri de miere
- nuca macinata

Sa`nceapa distractiaaaa :))))

Mod de preparare:
Aluat:
Topim untul peste care adaugam laptele si zaharul si amestecam bine pana ce se dizolva zaharul,impartim aceasta compozitie in 2.
Intr-un bol punem faina amestecata cu sarea si drojdia uscata.
Impartim aceasta compozitie de faina in 2 boluri.
Intr-un bol adaugam 4-5 linguri de nesquik si amestecam pana se incorporeaza bine, punem apoi jumatate din compozitia de lapte amestecat cu unt si incepeam sa framantam.
La fel procedam si cu cealalta compozitie, numai ca aici nu mai adaugam nesquik pentru a ramane aluatul alb.
Dupa ce am termint de framantat acoperim ambele boluri cu cate un prosop si le lasam la loc cald timp de 1 h pana isi dubleaza volumul.
Intindem din aluatul de ciocolata o foaie dreptunghiulara, o ungem cu crema de unt (amestecam untul cu zaharul pudra ) si acoperim cu foaia din aluatul simplu.
Taiem aluatul in fasii de 2 cm latime, apoi fiecare fasie o taiem pe jumatate dar pe verticala (exact ca in imagini).

 
 
 

Lipim aluatul la un capat, apoi fasiile la infasuram una in jurul celeilalte si formam covrigul.




Punem covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si ii dam la cuptor pentru aprox 15-20 min la foc mic pana se rumenesc.
Pregatim siropul:
Punem apa amestecata cu mierea intr-un ibric la foc mic si amestecam bine cateva minute.
Dupa ce scoatem covrigii din cuptor turnam deasupra lor siropul si nuca macinata.

 
 



Pofta buna!!!!





5 comentarii:

  1. Ce faina ideea asta de a-i face in 2 culori, arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!
    Cristina's world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!

    RăspundețiȘtergere

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com