luni, 16 aprilie 2012

Tort de post



Ingrediente:
Pt blaturile de biscuiti:
500 gr biscuiti populari
- 180 gr margarina Unirea (la pachet)
Pt insiropat:
jum pahar de apa
- 3 linguri de zahar
- esenta de vanilie
Pt crema:
1 L lapte de soia
- 80 gr ciocolata amaruie (de post)
- 3 linguri cacao
- 8 linguri de zahar
- 3 linguri amidon+ 1 lingura faina (pt a se lega mai bine)
- esenta de rom
Pt glazura:
20 gr ciocolata amaruie (de post)
- 1 lingura margarina Unirea (la pachet)
- 3 linguri cacao
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de apa
- 1 lingurita esenta rom
Pt.ornamente:
trandafirasi de ciocolata ( click aici pentru reteta )


Mod de preparare:

In primul rand zdrobim 300 gr biscuiti si punem deoparte intr-un castronel 2 maini din biscuitii sfarmati. 
Restul din 300 gr biscuiti ii amestecam cu 180 gr margarina topita si punem compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, apasand bine cu o lingura biscuitii pe fundul tavii. (asta este primul blat)
Al2lea blat, cel din restul de 200 gr biscuiti, va fi compus din 2 straturi de biscuiti nesfarmati( ca in imagini) care vor fi insiropati in siropul de mai jos. 
Sirop: 
Intr-un castronel punem apa, zaharul si esenta de vanilie si amestecam bine pana se topeste zaharul.
Crema:
Punem 750 ml lapte la fiert impreuna cu 6 linguri de zahar, iar restul de lapte rece il vom amesteca cu cele 2 linguri de zahar ramase.
Intr-un bol punem amidonul, faina si cacao si amestecam bine, peste care adaugam treptat restul de lapte rece amestecand bine.
Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia obtinuta mai sus putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa, apoi punem si cele 80 de grame de ciocolata si esenta de rom si amestecam bine.
Glazura:
Topim 20 gr de ciocolata peste care adaugam margarina si restul ingredientelor amestecand bine.
Asamblare:
Primul blat este deja pus (cel din biscuitii sfarmati)..peste el punem un strat de crema, 



peste crema punem 2 straturi de biscuiti normali (nesfarmati) pe care ii vom inmuia rapid in siropul pregatit,


peste acest strat de biscuiti mai punem inca un strat de crema, peste crema punem glazura,



 iar peste glazura eu am pus 2 maini de biscuiti sfarmati iar apoi trandafirasii de ciocolata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com