duminică, 15 aprilie 2012

Tarta cu mere intregi



Ingrediente:

- 9-10 mere
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri cu unt
Aluat:
4 oua
- sare
- 2 cesti de zahar
- 50 ml apa
- 50 ml ulei
- esenta de vanile
- 2 cesti faina
- miez de nuca bucatele mici


Mod de preparare:


Curatam merele si le scoatem cotoarele.
Asezam merele intr-o tava rotunda iar peste ele din loc in loc punem untul iar apoi presaram cele 3 linguri de zahar 





si dam la cuptor pentru cateva minute pana se caramelizeaza zaharul.
Dupa ce scoatem merele din cuptor se lasa putin la racit.
Pregatim aluatul astfel:
-separam albusurile de galbenusuri;
-batem albusurile spuma cu putina sare; 
-intr-un ibric punem zaharul cu apa pana da un clocot si zaharul se topeste formandu-se un sirop;
-adaugam siropul treptat, peste albusurile batute spuma si continuam sa mixam;
-adaugam galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie;
-adaugam faina iar de data aceasta amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.
-adaugam aluatul rezultat peste mere si miezul de nuca 



si se da la cuptor pentru cca. 30-40 de min la foc mic, pana ce se rumenesc.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com