joi, 12 aprilie 2012

Eclere



Ingrediente: 

Pt cojile de eclere:
1 cana cu apa
1/2 cana de ulei
un praf de sare
1 cana faina
4 oua

Crema:
1/2 cana de zahar
1/2 pachet de unt (adica 100 gr)
4 linguri de faina
500 ml lapte
2 lingurite esenta de vanilie

Glazura:
100 ciocolata cu lapte
2-3 linguri de unt


Mod de preparare:


Cojile de eclere:
Intr-o craticioara punem apa cu uleiul si cu sarea la foc mic. 
Cand incepe sa fiarba punem faina si amestecam continuu pana se incorporeaza bine. 
Lasam aceasta compozitie la racit, iar cand este racita bine se adauga rand pe rand ouale amestecand bine pana se formeaza o pasta. 
Punem compozitia intr-un pos si formam bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 
Punem tava la cuptor la foc mediu timp de cca.30 de min pana se rumenesc, dupa care se scot si se lasa la racit.
Crema:
Intr-un vas punem untul impreuna cu zaharul, la foc mic pana se dizolva. 
Adaugam treptat faina si amestecam bine pt a nu se forma cocoloase dupa care adaugam si laptele + esenta de vanilie si amestecam continuu pana se ingroasa apoi lasam la racit.
Glazura:
Intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si amestecam bine pana ce se formeaza sosul de ciocolata.
Dupa ce cojile de eclere s-au racit le taiem in jumatate si le umplem cu crema apoi le ornam cu sosul de ciocolata si le dam la rece.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com