joi, 12 aprilie 2012

Ciocolata elastica (de post)

Ciocolata elastica (pentru ornamente)



Ingrediente:

- 100 gr ciocolata amaruie (de post am pus eu, dar puteti pune orice ciocolata dar sa fie simpla)
- 50 ml miere de albine

Mod de preparare:

Punem ciocolata la topit la bain-marie iar cand e topita toata adaugam mierea si amestecam energic timp de 2-3 minute pana se incorporeaza tot. 
Compozitia va deveni asemeni unei caramele cand incepe sa se raceasca.
Punem compozitia rezultata intr-o folie alimentara si o dam la rece pana a 2-a zi sau...cateva ore. Eu am lasat-o cam 4-5 ore la rece si s-a intarit bine.
Inainte de a lucra cu ea...se scoate din frigider si se lasa jum de ora-1h la temperatura camerei...depinde cat de tare e...iar apoi ne apucam de modelat.
Eu am facut trandafiri, dar puteti face orice forme doriti.
Am intins cu sucitorul o foaie subtire de ciocolata, am taiat apoi cerculete (petalele) cu diametrul de aprox 4 cm si am infasurat in jurul unei scobitori cate o petala pt a forma trandafirul.



Mi-au iesit 5 trandafiri formati din cate 3-4 petale.
Pt ca trandafirii sa fie mai bogati mariti numarul de petale si cantitatile de ingrediente (ciocolata amaruie si mierea).









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com